VALOKUVAAN

Koska viime kesänä sain sähköpostiini kyselyitä siitä, teenkö valokuvauskeikkoja, ajattelin julkaista tänne blogin puolelle pienen palopuheen asiasta.

Olen opiskellut valokuvausta/kuvankäsittelyä kymmenen vuotta sitten - silloin "dinoaikana", kun käytössä oli vielä ne filmikamerat ja kuvat tehtiin käsityönä pimiössä. Valokuvaajaksi valmistumiseni jälkeen olen valokuvannut lähinnä tuttavien erilaisissa juhlissa sekä nyt viime vuosina ottanut satunnaisia muotokuvia niin ihmisistä kuin eläimistäkin. En ole koskaan valokuvannut leipätyökseni, vaikka niin tulevaisuudessa toivoisin tekeväni. Valokuvaus on siis pysynyt rakkaana harrastuksena läpi vuosien. Vaikka olen opiskellut alaa, en koe itseäni (vielä) ammattilaiseksi enkä ole ammatinharjoittaja. Osasyynä tähän on, että käyttämäni kalusto ei ole ammattilaistasoa. Toisaalta, eihän sillä kalustolla niitä kuvia oteta vaan taidolla ja luovuudella. ;) Ehkä ensi vuonna saisi hommattua sen kauan odotetun täysikokoisen kennon ja siihen nokalle valovoimaisen putken sekä lisukkeeksi erilaisia nippeleitä ja nappeleita. Tämän uuden kaluston myötä voisi sitten tulevaisuudessa ehkä rueta harjoittamaan ammattia ja pistää sen oikean "putiikin pystyyn".

"Itsensä ruoskimistekstinpätkästä" huolimatta tarjoan siis potrettikuvausta keväästä pitkälle syksyyn. Otan muotokuvia harrastusmielellä (oli se sitten kihla-, vuosipäivä-, lapsi-, raskausajan masu-, valmistujais,- tai lemmikkikuva...) kauniissa miljöössä: puistossa, metsässä, niityllä, rannalla, kaupungilla, takapihalla, you name it! Keskityn ainoastaan muotokuvaukseen ja näin ollen esimerkiksi dokumentoiva hääkuvaus jää ulkopuolelle, koska se ei tunnu omalta jutulta.

Mikäli pidät valoisasta kuvaustyylistäni, olisin enemmän kuin innostunut toteuttamaan kanssasi pienen kuvausprojektin. Kuvat otan rennolla ja humoristisella asenteella ja aina kuvattavan/kuvattavien ehdoilla. Ennen kuvausta käydään läpi kuvaussuunnitelma. Näin on myös rennompi astella kameran eteen, kun on tavannut kameran takana lymyävän tyypin. ;) Voimme yhdessä miettiä kuvausrekvisiittaa, miljöötä ja miksei kuvausvaatteitakin. Olisikin toivottavaa, että kuvien tilaaja toisi rohkeasti esiin omia ideoitaan. Näin kuvista saataisiin enemmän kuvattavan näköisiä.

Kuvaus kestää noin tunnin (tämän pidempään esimerkiksi lapsi ei yleensä jaksa keskittyä) ja jälkikäsitellyt kuvat toimitan sinulle sähköisesti kolmen viikon sisällä kuvauksesta. Kuvia toimitan yhteensä 20 kpl, johon sisältyy 10 värikuvaa ja jokaisesta värikuvasta mustavalkoinen kopio. Asun Pirkanmaalla ja kuvaus tapahtuu luonnollisesti Pirkanmaan alueen sisällä.

Ota rohkeasti yhteyttä sähköpostitse, niin sovitaan (säävarauksella) kuvauspäivästä! Kesä on jo ovella! :)

Yhteydenotot: onecrafternoon@gmail.com
10 viestiä:

 1. heij huippua! kyllä se silmä on tärkeintä ja sitä sulta löytyy!

  VastaaPoista
 2. Hieno juttu Iiris, sä oot kyllä niin taitava! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Minttu! Sinun suusta tuo on todellinen kohteliaisuus, sillä sinä olet sellainen pro, jonka kuvaustaitoja ihailen! :)

  VastaaPoista
 4. Mulla on sulle haaste mun blogissa ! =)

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia... toivotaan, että Pirkanmaalta löytyy paljon kuvattavia:)

  VastaaPoista
 6. Kiitos Larissa! Käympäs kurkkaamassa... :)

  VastaaPoista
 7. Frida, kiitos paljon! :) Sitä minäkin toivon - helpommaksi/halvemmaksi se kuvaaminen tulisi täällä kotinurkilla kuin satojen kilometrien päässä...

  VastaaPoista
 8. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Anonyymi, ei minun sinun kommenttia pitänyt poistaa, anteeksi! Mitenkähän saisin sen uudestaan näkyviin? Kiitos välittävistä ja mukavista sanoista! :) Vastauksena sinulle; hoidan tulevat kuvaukset asianmukaisesti - en harmaana siis. ;)

  VastaaPoista