RAITAA, HALPAA MUOVIROTTINKIA JA FENGSHUITA

Kuuden neliön kokoinen parveke on huomattavasti helpompi hallita kuin kokonainen takapiha. Viime keväänä sitä innostui laittamaan takapihaa, mutta ei läheskään tällaisella adrenaliinilla kuin mitä nyt parvekkeen omistajana - hassu juttu sinänsä, luulisi sen menevän toisinpäin?

Saimme vihdoin uudet puutarhakalusteet parvekkeelle. En ole mikään muovirottingin suuri fani, mutta päädyimme materiaaliin sen helppohoitoisuuden ja tiukan budjetin vuoksi. Nämä Maskun kalusteet eivät ihan helpolla meidän mukaan lähteneet. Myyjä ei ollut kovin suostuvainen myymään tätä settiä meille, sillä näiden rottinkikalusteiden rungot kuulemma ruostuvat helposti. Siis täh, mitä järkeä myydä ulkokalustesarjaa, joka ei kestä ulkoilman kosteutta? Myyjä esitteli meille sarjan Lux-versiota, joka oli puolet kalliimpi, mutta rungoltaan laadukkaampi ja kai siinä paremmat pehmusteetkin oli. Koska meillä oli tietty budjetti (lahjakortti) käytössä, emme voineet ostaa parempaa versiota. Tämä ei näköjään mennyt myyjälle perille, sillä hän intti ja intti vastaan - jopa vielä kassalla, vaikka olimme päättäneet ostavamme huonomman setin. Rupesi jo pikkasen ärsyttämään, kun myyjä ei kuunnellut asiakasta. Totesin kassalla myyjälle, että haluamme sen "Ikea-laatuisen", ruostuvan kalustesarjan! :D Hieman nyrpeänä myyjä kirjoitti kauppapaperit, mutta me olimme onnellisia surkeasta kalustesetistä. Noh, olipahan ainakin rehellinen myyjä, turhan sitkeä vain, argh!

Meidän "fengshui"-parvekkeen värimaailma on (yllätys, yllätys) jälleen kerran värikkään mustavalkoinen, mutta pieni puutarha ei olisi mitään ilman vihreää. Ajatuksena olisi istuttaa partsille mahdollisimman PALJON monivuotisia vihreitä kasveja. Miksi ei lisäksi muutama valkoinenkin kukka, kuten vaikkapa hortensia, joka kuitenkin kuolee tällaisen tumpelon käsissä ensimmäisen viikon jälkeen. Miehen lempikukka on mahdollisimman värikäs orvokki, joten niitäkin on kai pakko viljellä parvekkeelle.

To do-listalla on vielä monenmoista haavetta ja aikomusta. Ikean valkoinen Trossö-saviruukku odottaa vielä täytteekseen varrellisen pallotuijan. Lattiareunat olisi tarkoitus täyttää koristekivillä ja ehkä sellaisilla cooleilla spottivaloilla. Kalustesetin mukana tulleet mustat istuintyynyt haluaisin vaihtaa valkoisiksi, mutta en tiedä mitä mies on siitä mieltä. "Fengshui"-haaveena olisi myös rakentaa jonkinlainen liplotteleva vesielementti parvekkeelle, mutta miten, ideoita?

Parveke on vielä alkutekijöissään ja tulee vielä paljon muuttumaan näistä kuvista, mutta jo nyt tämä "toinen olohuone" (tai se tuleva kasvihuone) kelpaa tilaksi, jossa viettää aikaa ja katsella auringonlaskuja...
13 viestiä:

 1. Ihanan näköistä. Mistä tuo betoni ruukku on?

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Betoniruukku on Bauhauksesta ja tämä kpl on suurin niistä. Näitä betoniruukkuja pitää saada lisää! :)

  VastaaPoista
 3. Tyylikkään kaunista! Tuo valosarja katossa on hieno, suunnittelen jo vetäväni piuhat parvekeoven ali kun parvekkeella ei ole omaa pistoketta..no, helteillä voi ainakin pitää oven auki ja nauttia tunnelmavaloista kesäyönä:)

  VastaaPoista
 4. Kauniilta näyttää:) Kyllä tuolla on varmaan fengshuit kohdillaan. Ja hei, olipas ärsyttävä myyjä...

  VastaaPoista
 5. Kiitos Frida! :) En malta odottaa, että parvekkeesta kehkeytyy vihreä viidakko! Kasvit on terapeuttisia! :)

  VastaaPoista
 6. Ihanan näköistä ja näköjään aika samoilla linjoilla mennään ;) Käy kurkkaamassa www.sweetlivingandthings.blogspot.fi . Ymmärrän todella hyvin sinua, minäkin olen todella onnellinen pienestä pihasta jonka jokainen kivi pysyy hallinnassa. Viimeksi eilen kauhistelin kotipaikkani suurta pihaa, miten sen koskaan saisi mieleisekseen jos sellainen tarve tulisi..

  VastaaPoista
 7. Hei kauniilta näyttää ja tuo ruukku tosi tosi jees, täytyypä pistää korvan taa:) Nyt sitten vaan aurinko ja lämpö tänne, niin se on siinä<3

  VastaaPoista
 8. Kiitos Bianca! Joo, itekin tykkään tuosta valosarjasta, joka on jo monta vuotta kulkenut mukana, millon missäkin koristamassa. Pitäisi siihen vielä muutama varjostin väsätä... :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos Jaana! Kurkkasin blogiisi, ja kyllähän sieltä mustavalkoinen sielunsisar löytyi. ;) Ihana piha teilläkin!!!

  VastaaPoista
 10. Kiitos Maria! Se lämpö ja aurinko auttais ihmeen paljon viihtymään partsilla. ;) Taas on kommenttien julkaisussa jotain häikkää... Vasta nyt näin tän sun viestin ja pystyin julkasee sen?

  VastaaPoista
 11. inspiroivaa! noi vaaleat koristekivet on huippuja, laitan korvantaakse. Voisit tulla stailaan meidänkin pihan ;)

  VastaaPoista
 12. Voi kiitos "remonttihiiri"! :) Noi kivet tekee kyllä paljon, jotenkin siistimpi lopputulos. Heh, pihan stailaajaksi minusta ei ole, se tuli todistettua edellisessä kodissa... :D Tällaiselle laiskalle pihanlaittajalle riittää tämmönen pieni parveke. Onnea ja tsemppiä pihanlaittoon!!

  VastaaPoista
 13. Kauniin näköistä! :-) ja kiva blogi!

  jonnadreaming.blogspot.fi, käy vierailulla :)

  VastaaPoista