VIRPOJAT HUKKATEILLÄ?

Meidän suklaamunavarasto ei paljoa tänä palmusunnuntaina tyhjentynyt, ainakaan virpojien toimesta. Ihmettelimme, missä kaikki lapsoset? Höh! Silloin kun sitä varautuu suklaamunin, ei virpojia kuulu. Jos emme olisi ostaneet Kindereitä kaappiin, oven takana olisi varmasti ollut tusinan verran pieniä noitia ja kisuja. Näin kävi muun muassa toissa vuonna. Hmm... Asumme kuitenkin lapsiperheiden ympäröimänä, joten mietin, onko virpominen nykyään rajautunut enemmänkin sukulaisten oville?

Onneksi oven taakse oli kuitenkin eksynyt pääsiäisvitsoineen yksi pikkuruinen noita ja hänen kaverinsa herra kisu - loput suklaamunat kai joudumme syömään itse, voi harmi! ;) Virpojien antamat pajunkissat jouduttiin sijoittamaan parvekkeelle allergian vuoksi, mutta kyllä ne sitäkin tilaa hienosti koristaa.

Muistan, kuinka pienenä kävimme naapurilasten kanssa virpomassa, se oli pääsiäisajan yksi kohokohdista. Oli melkoisen jännittävää koputtaa vieraan ovea ja kysyä lupaa virpomiseen. Aina ei vastaanotto ollut ystävällinen, vaan oven avaaja saattoi jopa huutaa negatiiviseen sävyyn lapsille. Pieni neuvo mörököllille: ota ovikello virpomispäiväksi pois tai opettele sanomaan kohtelias ei! Joskus olen jopa nähnyt ovessa "ei virpomista, kiitos"-lapun.

Minusta on mukavaa, kun leikkimielisesti pukeutuneet lapset käyvät vieläkin ovella virpomassa ja toivottamassa onnea ja terveyttä - kunhan tämä ei tapahdu kukonlaulun aikaan. ;) Kerran vuodessa virpominen ei ole minun mielestä suklaamunien tai muiden makeisten kerjäämistä. Tulee itselle hyvä mieli, kun saa antaa. On sydäntä lämmittävää nähdä oven takana pieni ihminen, joka on (toivottavasti) itse vaivalla koristellut antamansa oksan. Meille saa kyllä ensi vuonna tulla virpomaan! Pitää varmaan seuraavan kerran ripustaa oveen kyltti: "saa virpoa!"

Siunattua palmusunnuntai-illan jatkoa teille kaikille! :)

Mark. 11:7-10
12 viestiä:

 1. Todella kauniita kuvia! Meillä täällä Keski-Pohjanmaalla virvotaan vasta ensi lauantaina.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Taitaa sielläpäin olla myös pääsiäiskokko?

  VastaaPoista
 3. Täälläkin varauduttiin aivan hurjana virpojiin pikku pussukoin, mutta vain 5 kävi. Aivan ihana perinne, mutta tuntuu että nykyään se on vähän kärsinyt inflaatiota. Harmi :( Ja todellakin ens vuonna oveen saa virpoa kyltti! :D Loisto! :)

  VastaaPoista
 4. Taitaa olla virpominen katoava perinne tai alue- ja talokohtainen? Mutta ensi vuonna pitää ripustaa se kyltti! ;)

  VastaaPoista
 5. Meilläkään ei käynyt virpojia :( Ihania kuvia :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos Oliivi! :) Höh, tämähän on nyt perin kummallista. Mihin kaikki virpojat ovat kadonneet?

  VastaaPoista
 7. Ihania kuvia, ihana kirjoitus <3 Oikein hyvää pääsiäisaikaa teille :)

  VastaaPoista
 8. Niin mielettömän ihania kuvia, ihailen niin tapaasi kuvata <3

  VastaaPoista
 9. Jännä juttu tosiaan, ettei virpojia enää tunnu käyvän! Meilläkin käyneet ovat yhden käden sormilla laskettavissa. Pitäisi melkein lähteä itse kierrokselle, kun kerran ihmiset ostavat suklaata varastoon, muttei kellekään tunnu kelpaavan! :D Ja mielelläni askartelisin vielä vitsojakin! (Itse asiassa mietittiin viikolla opiskelukaverin kanssa, että pitäisi varmaan käydä virpomassa, mutta sitten selvisi, että ollaan totuttu virpomaan eri päivinä - hän on tosiaan Pohjanmaalta.)

  VastaaPoista
 10. Kiitos Johanna! Hassua, että näin sinun kommentin vasta nyt! Anteeksi siis myöhäinen vastaus ja ihanaa pääsiäistä sinne! :)

  VastaaPoista
 11. Lotta, olen niin samaa mielipuolta kanssasi! Kiertelisin mieluusti ovilla virpomassa, mutta ehkä ihmiset saattaisivat katsoa oudosti, jos aikuinen kissa- tai pupupukuun pukeutunut virpoja olisi oven takana... :D

  VastaaPoista