HIGHWAY TO HANA

Jatkoimme Haleakalãlta matkaa Paiaan; sympaattiseen pikkukaupunkiin, missä tankkasimme automme ja itsemme tulevaa Hana Highwayn reissua varten. Retken tarkoituksena ei niinkään ollut päästä perille Hanan kaupunkiin, vaan pysähdellä kaupunkiin johtavan tien nähtävyyksillä. HI-360 (joka ei mielestäni kuvasta tietä ollenkaan) on noin 110 kilometrin, 620 mutkan ja 59 sillan mittainen (paikka paikoin kapea ja serpentiinimäinen) tie. Tien maisemat vaihtelevat sademetsistä ja vesiputouksista, valko-ja mustahiekkaisiin rantoihin ja merinäköaloihin. Halusimme edetä reitillä rauhallisesti ja viettää mahdollisimman paljon aikaa itse nähtävyyksillä. Välillä löysimmekin itsemme tarpomasta keskeltä viidakkoa sen sijaan, että olisimme tyytyneet ihailemaan maisemia autosta käsin. 

"Perillä" Hanassa sattui pieni koominen tapaus, kun meitä vastaan ajoi eräs mies ruosteisella pick-upillaan. Näimme kuinka tästä vastaantulevasta autosta lensi lompakko keskelle ajotietä ja kuinka setelit jäivät leijumaan ilmaan. Kuski itse ei ilmeisesti huomannut tätä, koska kaasutteli kaikessa rauhassa ohitsemme. Pysäytimme auton tien reunaan ja juoksin poimimaan lenteleviä seteleitä. Onneksi samaisen tien varrella oli poliisiasema. Asema oli suljettu, mutta pihalla seisoi poliisiauto ja menin koputtelemaan "Maijan" ikkunaan. Selitin tapahtunutta autossa istuvalle poliisille, joka kuunteli hieman huvittuneena ja epäluuloisena. Poliisin tutkiessa tarkemmin lompakkoa, hän löysi omistajan ajokortin ja tokaisi: "Actually, I know this guy!" Lompakon omistaja osoittautui poliisin vanhaksi tutuksi ja poliisin mukaan tällainen tapaus tämän miehen kohdalla ei ollut mitenkään epätavallinen. Tämä erittäin huumorintajuinen poliisisetä kiitteli meitä rehellisyydestä ja antoi vinkkejä reissua varten.

Maailman parantamisen jälkeen jatkoimme matkaa vielä Wailua Fallseille, josta käänsimme konepellin kohti Lahainaa.0 viestiä:

Lähetä kommentti