SAMA VANHA ROOMA

Karkasimme muutamaksi päiväksi Gardalta Roomaan. Pyyhälsimme junalla Toscanan upeiden maalaismaisemien ohi, ja ajattelin junassa istuessani, että tänne haluaisin tulla seuraavaksi. Kuinka ihanaa olisi vuokrata Toscanasta mökki viikoksi tai kahdeksi, ja nauttia Italian maalaismaisemista?

En olisi uskonut kahdeksan vuotta sitten, että palaisin vielä jonain päivänä takaisin Roomaan. Oli mielenkiintoista kävellä samoja vanhoja katuja pitkin kuin sillon kahdeksan vuotta sitten, 19 vuotiaana au pairina. Esittelin miehelleni vanhoja paikkoja, joissa olin viettänyt aikaani. Muistin vielä vanhan kotiosoitteenikin ja kävin pyörähtämässä kotiovella ja sen lähikulmilla,  jotka eivät olleet muuttuneet juuri ollenkaan. Sama vanha Rooma.

Silloin kahdeksan vuotta sitten ajattelin, etten koskaan haluaisi palata tähän kaupunkiin. Kokemukseni au pairina olemisesta Roomassa eivät olleet kovinkaan positiivisia, jotka vaikuttivat kielteisesti koko kaupunkikuvaan.

Tosin, hyviäkin ja erittäin jännittäviäkin hetkiä Rooma osasi jakaa, kuten ystävystyminen toisten suomalaistyttöjen kanssa tai tutustuminen puistossa erääseen HBO-tuottajaperheeseen, jonka kautta pääsi tapaamaan filmitähtiä ja seuraamaan Rome-tv-sarjan kuvauksia. Se oli jännittävää aikaa 19-vuotiaalle! Silti päällisinpuolin, keskenkasvuinen nuori nainen poti koti-ikävää ja tunsi, ettei kuulunut Roomaan.

Nyt monta vuotta myöhemmin, nostalgiaa täynnä oleva sydän olisi halunnut vielä viettää muutaman päivän lisää tässä antiikkisessa pätsissä - huolimatta siitä, että heinäkuussa Roomassa on tuskallisen kuuma ja turistit valtaavat kaikki pääkadut ja -nähtävyydet. Nyt toivon, että tieni löytäisi vielä uudestaan Roomaan..
4 viestiä:

 1. Voi miten kauniit kuvat ja ihana postaus <3 Roomaan olis tosi kiva kyllä päästä käymään!

  VastaaPoista
 2. Voi, kiitos ihanasta kommentista! Joo, Roomassa kannattaa ehdottomasti piipahtaa! Suosittelen kevättä/alku kesää ;)

  VastaaPoista
 3. Olen itse lähdössä syyskuussa au pairiksi roomaan, ja googlettelujen tuloksena päädyin tähän postaukseesi.. Olisi kiva kuulla, mitä kautta tutuistut tuolloin muihin roomassa asuviin suomalaisiin?
  Osasitko muuten puhua italiaa sinne mennessäsi?

  VastaaPoista
 4. Hienoa, että oot lähdössä au pairiksi! :)

  Itse tutustuin yhteen suomalais au pairiin yhteisen tuttavan kautta, jonka kautta sitten suomalainen ystäväpiiri kasvoi lisää muutamalla.

  Huomasin aika pian, että puisto oli sellanen paikka, jossa tutustu hyvin toisiin lastenhoitajiin/au paireihin, koska melkein sama poppoo kävi siellä päivittäin. Vietin aikaa paljon Castel Sant'Angelon puistossa ja siellä tutustuin mm. erääseen slovakilaiseen au pairiin ja yhteen skotlantilaiseen perheeseen - joille toimin iltaisin lastenhoitajana.

  Oon ollu myös Jenkeissä au pairina ja sieltä sain seurakunnasta tosi paljon hyviä ystäviä. Jos vaan yhtään srk kiinnostaa, niin siellä varmasti ystävystyy. Roomassa on ainakin yks ev.lut. srk, jossa toimii suomiryhmä.

  Kantsii tietenkin kysyä omalta au pair-perheeltä, tuntevatko he yhtään Roomassa/Rooman liepeillä asuvia suomalaisia. Siitä se verkosto kasvaa..

  Jos oot menossa jonkin järjestön kautta au pairiks, niin sieltä varmasti autetaan sua löytämään toisia suomalaisia au paireja!

  Ja Facebookissa on sellanen yhteisö kuin Suomalaiset Roomassa! Kannattaa liittyä!

  En puhunut italiaa melkein sanaakaan, kun menin au pairiksi. Mutta aika nopeasti sitä oppi tulemaan toimeen (esim. kaupoissa ja ravintoloissa) muutamilla italiankielisillä lauseilla. En itse ikinä oppinut italiaa niin hyvin, että voisin sanoa puhuvani sitä. Pääasiassa käytin "kotona" suomea ja englantia. Nyt jos menisin uudestaan, varmasti olisin motivoituneempi opiskelemaan italiaa.

  Mutta kaikkea hyvää sun au pair-ajalle! Varmasti tulee olemaan unohtumaton kokemus! :)

  VastaaPoista