GARDAJÄRVI

Palasimme äskettäin Italian auringon alta tänne Suomen ihanaan kesään. Luontoäiti otti meidät lentokentällä vastaan hyvinkin vahingoniloisesti; vettä satoi kaatamalla ja olin aiemmin luvannut miehelleni, etten valittaisi Suomen säästä, kun saavutaan takaisin kotiin. Tulihan siinä harmaan taivaan alla hieman ikävä Välimeren paahtavaa ilmastoa - ja juu, enkä valittanut yhtään!

Olen kerran aikaisemmin käynyt Gardajärvellä, ja tänäkin vuonna suuntasimme Peschiera del Gardalle - tällä kertaa juhlimaan anopin pyöreitä synttäreitä. Peschiera sijaitsee Gardajärven eteläpuolella ja on todella sympaattinen ja idyllinen pikkukylä.

Mielestäni parasta (ainakin etelä) Gardalla on kävellä rantatietä pitkin italialainen gelatokuppi kädessä ja ihailla järven turkoosia vettä ja vastapuolen kaukaisia vuoristomaisemia - varsinkin auringonlaskun aikaan, jolloin ilmassa on vaaleanpunaisuutta. Välillä tuntuu kuin kävelisi Suomessa jonkin järven rannalla, ei maiseman tai ilmaston puolesta, vaan kun ranta on valkoisenaan rengastettuja pullajoutsenia, jotka ovat erittäin ihmiskesyjä.

Joukosta muuten löytyy muutama parin vuoden takainen kuva, sillä tällä reissulla en ottanut kovinkaan montaa ruutua kuvia.
0 viestiä:

Lähetä kommentti